Îngrijorarea medicilor: Încălzirea globală „poate duce la o epidemie de boli renale”

Oct 21, 2021 | Boală renală cronică, Noutăţi

Boala cronică de rinichi legată de stresul termic ar putea deveni o epidemie majoră pentru milioane de oameni din întreaga lume, pe măsură ce temperaturile globale cresc în următoarele decenii, au avertizat medicii. Aceştia au declarat că este nevoie urgentă de mai multe cercetări privind legăturile dintre căldură şi boala cronică de rinichi (BCR) cu cauză incertă – pentru a evalua potenţiala amploare a problemei.

Spre deosebire de forma convenţională a bolii cronice de rinichi, care este o pierdere progresivă a funcţiei renale întâlnită în mare parte la persoanele în vârstă şi la cele afectate de alte afecţiuni, cum ar fi diabetul şi hipertensiunea, epidemiile de BCRau apărut deja în principal în regiunile rurale şi calde din ţări precum El Salvador şi Nicaragua, unde un număr anormal de mare de lucrători agricoli au început să moară din cauza insuficienţei renale ireversibile, potrivit The Guardian.

De asemenea, au început să se înregistreze cazuri de BCR care afectează un număr mare de persoane care efectuează munci manuale grele la temperaturi ridicate în alte părţi ale Americii Centrale, precum şi în America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu, Africa şi India.

 

 

Materialul integral pe Mediafax.ro