O nouă potențială strategie pentru combaterea infecțiilor tractului urinar

Oct 22, 2021 | Infecții urinare, Noutăţi

Identificarea evenimentelor dinamice care apar în timpul infecțiilor tractului urinar (ITU) a indicat o nouă potențială strategie pentru combaterea acestei afecțiuni, considerată cel mai frecvent tip de infecție. Cercetătorii de la Baylor College of Medicine și Washington University School of Medicine au descoperit că succesiunea evenimentelor care au loc în timpul ITU menține un echilibru delicat între răspunsurile care vizează eliminarea bacteriilor și răspunsurile menite să minimizeze leziunile tisulare apărute în acest proces.

Calea NRF2 a ieșit în evidență ca un factor-cheie care contribuie la acest echilibru reglând atât procesul potențialelor leziuni ale țesuturilor precum și procesul eliminării bacteriilor. Tratarea unui model animal de ITU cu un medicament anti-inflamator aprobat de FDA dimetil fumarat (DMF), un activator cunoscut NRF2, a redus leziunile tisulare și încărcătura bacteriană. Astfel DMF ar putea fi utilizat pentru a gestiona această afecțiune în viitor. 

„Infecțiile tractului urinar nu sunt doar comune, ci și recurente de obicei și tind să dea naștere bacteriilor rezistente la antibiotice, o preocupare medicală serioasă”, spune autorul studiului, dr. Indira Mysorekar, profesor de virusologie moleculară și microbiologie în studiul bolilor infecțioase la Baylor.

 

Materialul integral pe 360medical.ro