Video

Totul despre hidronefroză

Dr. Cristian Iatagan, medic primar urolog cu supraspecializare în chirurgie robotică, explică ce este, cum apare și cum se tratează hidronefroza.

Read More

Totul despre infecțiile urinare

”Cauzele infecțiilor urinare pot fi multiple. Infecțiile cele mai banale sunt cele la nivelul vezicii urinare, așa-numitele cistite. Și aici principala cauză este consumul inadecvat de lichide, mai este și expunerea la frig și umezeală care favorizează apariția infecțiilor, dar nu e doar asta”, afirmă medicul Gheorghe Niță, apreciat urolog din România.

Read More

Insuficiența renală. Cum se poate trata și preveni

Rinichii au rolul de a filtra sângele și de a elimina toxinele din organism. Insuficiența renală este afecțiunea în care rinichii își pierd, parțial sau complet, abilitatea de a funcționa normal. Dr Sorin Zaharie, medic primar nefrolog, prezintă cauzele, simptomele, dar și soluțiile de tratament.

Read More

Prof. dr. Adrian Covic: Binomul hipertensiune arterială-boală cronică de rinichi este o combinație nefastă, reprezintă vârful de lance al bolilor cronice

,,Toate bolile renale, glomerulare, diabetul zaharat și toate bolile cronice renale sunt asociate cu hipertensiunea. Pe măsura ce boala renală avansează, hipertensiunea este aproape ubicuitară, fiind depistată la 90%-95% dintre pacienții renali”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Covic, președintele Societății Române de Nefrologie, medic cu dublă specializare: nefrologie și cardiologie.

Read More

Pietre la rinichi. Cum pot fi prevenite și tratate

În fiecare an, mai mult de o jumătate de milion de oameni merg la Unitatea de Primiri Urgență, pentru probleme legate de pietrele la rinichi.
Dr. SORIN ZAHARIE, medic primar nefrolog prezintă ce soluții de tratament există și ce se poate face pentru a reduce riscul de pietre la rinichi.

Read More

Prof. Dr. Adrian Covic: Pacientul renal în pandemia COVID-19

Prof. Dr. Adrian Covic, șeful clinicii de Nefrologie a UMF Iași, directorul programului de transplant renal al Spitalului „C.I. Parhon” Iași, a vorbit într-un amplu interviu acordat în cadrul emisiunii „Academia Medicală” de la DCNewsTV despre problemele cu care se confruntă din cauza pandemiei pacienții cu afecțiuni renale și medicii care îi tratează.

Read More
Loading