8 noiembrie – Ziua Internațională a Radiologiei

Nov 3, 2021 | Evenimente, Noutăţi

Imagistica medicală este una dintre cele mai captivante și progresive discipline medicale și un domeniu de activitate intens în ceea ce privește cercetarea tehnologică și biologică. Radiografiile, RMN-urile, ecografiile și alte tehnici imagistice și imaginile asociate sunt cunoscute și atrag privirea multor persoane dar indicațiile precise și valoarea acestor investigații nu sunt cunoscute la nivel populațional.

Ziua Internațională a Radiologiei este un eveniment organizat anual cu scopul de a crește nivelul de conștientizare asupra rolului radiologiei în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum și pentru a îmbunătății înțelegerea rolului pe care medicii radiologi și tehnicienii îl joacă în cadrul procesului de acordare a îngrijirilor de sănătate.

Ca în fiecare an, Ziua Internațională a Radiologiei este sărbătorită pe 8 noiembrie.

În acest an, Ziua Internațională a Radiologiei va fi dedicată Radiologiei Intervenționale și rolului său esențial în tratarea pacienților. Pe măsură ce lumea continuă să se confrunte cu provocările generate de COVID-19, este extrem de important să recunoaștem rolul cheie pe care imagistica medicală îl are în medicină, nu numai în circumstanțe neprevăzute, cum ar fi pandemia, ci și zilnic, în toate domeniile de îngrijire a pacientului. Radiologia intervențională este o subspecialitate unică și în creștere, care ajută și protejează pacienții în fiecare zi.

Pentru Ziua Internațională a Radiologiei din acest an a fost ales motto-ul „Radiologie intervențională – Îngrijire activă pentru pacient”. Cu această frază, invităm pe toată lumea să sărbătorească rolul esențial pe care radiologia intervențională îl joacă în tratarea pacienților.

Pentru a sprijini aceste sărbători, ne dorim ca profesioniștii din domeniul imagisticii din întreaga lume să se oprească pentru un moment, să privească înapoi la munca lor grea și să sărbătorească contribuțiile radiologiei în îngrijirea activă a pacienților.

Încurajăm toți radiologii și radiografii să amplifice vizibilitatea imagistică medicală pe 8 noiembrie, fiind activi pe rețelele de socializare și folosind hashtag-ul #IDoR2021.

 

Sursă informație www.internationaldayofradiology.com.