Loading

EVENIMENTE

INFOGRAFIC: Rolul vital al sănătății rinichilor

Boala cronică de rinichi este o boală ”silențioasă”, foarte greu de înțeles. Din această cauză este importantă conștientizarea asupra rolului vital al sănătății rinichilor, astfel încât pacientul să poată acționa. Creșterea nivelului de conștientizare poate fi realizată de către cadrele medicale prin comunicarea și educarea pacienților cu afecțiuni renale.

Pielonefrita acută

Pielonefrita este inflamația acută sau cronică de cauză infecțioasă a interstițiului renal și a sistemului pielocaliceal.

Loading

PREVENŢIE

  • All
  • All
  • Video
  • Asociaţii de Pacienţi

VIDEO Conf. dr. Ionuț Nistor: Pacienții cu transplant renal trebuie să mențină o relație constantă cu Centrul de Transplant

”Este un eveniment important pentru zona ieșeană de sănătate, care aduce în atenția societății un spital care se ocupă de problemele pacienților cu boli de rinichi. De asemenea, evenimentul atrage atenția presei medicale, fiind e o oportunitate de a pune la un loc experți, pacienți, persoane care sunt implicate în îngrijirea pacientului cu boli de rinichi, de a avea o platformă pentru discuții pentru a putea stabili protocoale, care sperăm că pe termen lung să ducă la îmbunătățirea continuă a calității îngrijirii”, a declarat Conf. Dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic ”Dr. C. I. Parhon” Iași.

Campania „Spune DA! Susţine donarea de organe.” – la Tg. Mureş

După doi ani de pauză, campania „Spune DA! Susţine donarea de organe.” porneşte din nou la drum pentru a duce la nivelul omului de pe stradă informaţie corectă (legal şi ştiinţific) privind donarea de organe în scop terapeutic. Primul oraş în care poposeşte este Tg. Mureş.