Cancerul renal – cum se dezvoltă și cum răspunde la tratament

Aug 4, 2021 | Neoplasm renal, Noutăţi

Nu toate tipurile de cancer renal se comportă la fel, acestea răspund diferit la imunoterapie și tratament, iar rezultatele pacienților diferă.

Prin intermediul secvențierii ARN a celulelor individuale din tumorile renale, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au identificat celule care provin din diferite subtipuri și modul în care microambientul tumoral influențează dezvoltarea cancerului și răspunsul la tratament.

Rezultatele publicate în PNAS, ar putea ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine ce factori influențează carcinomul cu celule renale și să ghideze oncologii în selectarea celui mai bun tratament pentru fiecare pacient.

Cercetătorii au descoperit probele normale ale carcinomului cu celule renale, cât și probele celulelor renale. Analiza a identificat și interacțiunile din cadrul microambientului tumoral, reușind să prezică răspunsul tumorii la imunoterapie. Acest lucru ar putea duce la biomarkeri care ar ghida tratamentul cancerului de rinichi.

”Prin înțelegerea originii tipului de celulă canceroasă, putem dezvolta tratamente mai precise”, afirmă autorul studiului, medicul Arul Chinnaiyan, profesor la Universitatea de Medicină din Michigan.

 

Articol preluat și tradus de pe MedicalXpress.com