Cât durează o infecție urinară și cum grăbim procesul de vindecare

Aug 19, 2021 | Infecții urinare, Noutăţi

Simptomele infecției tractului urinar par nesfârșite, mai ales că drumurile la toaletă și senzațiile de usturime la urinare sunt inconfortabile. Cât durează o infecție urinară? Ei bine, depinde. Dacă infecția este în vezică (cel mai comun loc), atunci simptomele pot dura între 1 și 7 zile, dar dacă este vorba de o infecție la rinichi, ameliorarea lor poate ține și până la 14 zile.

În mod normal infecțiile tractului urinar nu țin mai mult de o săptămână, dar factorii care influențează acest aspect diferă, iar momentul în care simptomele vor dispărea va fi atunci când infecția este complet vindecată de prezența bacteriilor. Înainte de toate trebuie să iei în calcul dacă infecția este una complicată sau nu. În cazul unei infecții fără complicații, bacteriile se regăsesc în partea inferioară a tractului urinar și este mai ușor și rapid de tratat, dar și în această situație  depinde de cât de pregătit este sistemul imunitar să lupte împotriva bacteriilor.

În tratamentul pentru infecțiile urinare sunt administrate de cele mai multe ori antibiotice, dar asta după vizita la medic, pentru a distruge patogenii. Odată ajuns în cabinetul medicului, acesta va cere o probă de urină pentru a observa ce bacterie este responsabilă de prezența infecției, iar în funcție de rezultat se administrează și tratamentul.

 

Materialul integral pe CSID.ro