Cercetătorii au dezvoltat o nouă terapie care inhibă celulele imune asociate cu nefrita lupică

Jan 14, 2022 | Noutăţi, Sindromul nefritic

Terapia țintită a inhibat celulele imune specifice asociate cu nefrita lupică și s-a dovedit eficientă în reducerea inflamației renale în studiile preclinice. Noua terapie a fost dezvoltată de un grup de oameni de știiță și academicieni din Israel și Statele Unite, împreună cu o companie de biotehnologie din California, care dezvoltă produse pentru boli autoimune și inflamatorii.

Lupusul (lupus eritematos sistemic), o boală autoimună în care organismul recunoaște și atacă propriile țesuturi, poate afecta multe organe, inclusiv rinichii. Aproape jumătate dintre pacienții diagnosticați cu lupus dezvoltă nefrită lupică, inflamația cauzată de lupusul eritematos sistemic, care poate distruge rinichii, unul dintre organele vitale din organism.

În prezent există mai multe medicamente disponibile care pot trata în mod eficient nefrită lupică, dar la cei care nu răspund bine la aceste tratamente boala progresează și pentru ca acești pacienți să rămână în viață ei au nevoie de dializă sau de transplant de rinichi. În plus, cele mai multe dintre aceste medicamente pot provoca multe efecte secundare, inclusiv suprimarea sistemului imunitar și o sensibilitate crescută la infecții.

 

Materialul integral pe 360medical.ro