Conf. univ. dr. Cristian Surcel: Infecțiile urinare reprezintă probleme frecvente de sănătate, cu o incidență mai crescută la femei

Jun 4, 2021 | Infecții urinare, Noutăţi

Conf. univ. dr. Cristian Surcel este medic primar urologie, specialitate care se ocupă și de diagnosticarea și tratarea infecțiilor urinare. Infecțiile urinare reprezintă probleme frecvente de sănătate, cu o incidență mai crescută la femei.

„Jumătate dintre femeile care și-au început viața sexuală dezvoltă infecții urinare simptomatice între vârstele de 18, 20 de ani și 40 de ani. Aș spune chiar că aproape toate femeile dezvoltă infecții urinare dacă facem o anamneză extrem de riguroasă. Infecțiile urinare la femei se pot autolimitează, cel puțin primul sau al doilea episod. Problema este că infecțiile recidivează. Aceasta pentru că sensibilitatea, obiceiurile persistă. De exemplu, există multe femei care prezintă constipație care este un factor de risc pentru infecțiile urinare. De asemenea, vaginitele sunt un factor de risc. Odată zona genitală contaminată, există un risc permanent de a face infecții urinare dacă nu se produce modificarea stilului de viață” ne-a declarat în interviul video conf. univ. dr. Cristian Surcel, medic primar urologie.

Infecțiile urinare apar din multe cauze, iar cea mai frecvent incriminată este bacteria E. coli. Infecțiile urinare pot fi de mai multe feluri și diferă și în funcție de sex.

 

Materialul integral pe CSDI.ro