Echipamente medicale în valoare de 150.000 de lei pentru Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca

Jan 6, 2022 | Noutăţi

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca beneficiază de o serie de echipamente medicale în valoare totală de 150.000 de lei, achiziţionate de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj din fonduri proprii.

„Consiliul Judeţean Cluj a dotat Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca cu noi echipamente medicale. În cadrul instituţiei spitaliceşti au fost livrate un defibrilator, două cistoscoape rigide cu pense pentru extracţia corpului străin, două cărucioare pentru urgenţe, o placă şofantă caldă pentru etalare, o masă Mayo, un scaun chirurgical şi şapte cărucioare pentru curăţenie”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, pentru achiziţia echipamentelor medicale, forul administrativ judeţean a alocat din bugetul propriu al instituţiei suma de 150.000 de lei.

„Investiţiile constante în domeniul sanitar contribuie în mod direct la creşterea calităţii actului medical, la salvarea vieţii şi a sănătăţii a numeroşi pacienţi. Cu siguranţă, noile dotări vor facilita examinarea şi tratarea în condiţii optime a persoanelor spitalizate”, a declarat, conform comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. AGERPRES

 

Sursa foto: Consiliul Judetean Cluj/Facebook.com