Examenul de urină efectuat preoperator, inutil în 9 din 10 cazuri

Aug 12, 2021 | Infecții urinare, Noutăţi

Examenul de urină efectuat preoperator este utilizat pe scară largă dar, de obicei, este inutil, constată un studiu care susține că acesta oferă un beneficiu mic sau deloc pentru pacienți.

Medicii clinicienii recomandă frecvent analize de urină înaintea efectuării intervențiilor chirurgicale la pacienții care urmează să fie supuși multor proceduri comune. Un nou studiu constată că aproape în 9 din 10 cazuri analizele de urină preoperatorii nu sunt necesare. ,,Utilizarea excesivă a testului de urină de screening nu numai că are valoare scăzută, dar irosește bani și poate contribui la creșterea problemei rezistenței la antibiotic”, sunt de părere cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts.

Pacienții supuși unei intervenții chirurgicale și a altor proceduri medicale sunt în mod obișnuit examinați pentru infecții ale tractului urinar (ITU), dar marea majoritate a acestor teste nu sunt necesare, este concluzia unei noi investigații a cercetătorilor de la Massachusetts General Hospital (MGH). Autorii susțin că aceste teste inutile nu doar risipesc bani și resurse, ci expun și pacienții la potențiale prejudicii și pot agrava problema persistentă a rezistenței la antibiotice.

 

Materialul integral pe 360medical.ro