Femeile care suferă infecții urinare recurente sunt nemulțumite de opțiunile limitate de gestionare a stării dureroase

Oct 5, 2021 | Infecții urinare, Noutăţi

Mai mult de jumătate dintre femeile din SUA vor experimenta cel puțin o infecție a tractului urinar (ITU) în timpul vieții, în timp ce un sfert vor avea o infecție recurentă. În ciuda prevalenței crescute a recurențelor, femeile sunt temătoare și frustrate cu privire la opțiunile limitate de gestionare a infecțiilor tractului urinar, potrivit unor analize recente, conduse de cercetători de la Centrul Medical Cedars-Sinai.

Pentru a oferi posibilitatea celor care suferă de infecții recurente ale tractului urinar să își exprime punctul de vedere, cercetătorii au condus un studiu în grup alături de 29 de femei care au prezentat ITU recurente. „Am fost inspirați să realizăm studiul datorită numărului mare de femei care au venit la noi, simțindu-se fără speranță și neajutorate, atunci când a venit vorba de gestionarea infecțiilor recurente ale tractului urinar”, a declarat autorul principal, Victoria Scott, urolog în clinica de chirurgie a Centrului Medical Cedars-Sinai.

Una dintre cele mai mari preocupări exprimate de participanții la studiu s-a axat în jurul prescrierii frecvente a antibioticelor și a temerilor cu privire la potențialele efecte adverse pe termen lung ale tratamentului antibiotic. „Mulți dintre participanți erau conștienți de riscurile ca bacteriile să dezvolte rezistență la antibiotice”, a spus Scott. Discuțiile în focus grup au raportat, de asemenea, îngrijorarea față de sistemul medical și eforturile limitate de cercetare pentru a investiga noi strategii de gestionare a tratamentelor fără antibiotice. Participanții și-au exprimat frustrarea și resentimentul față de furnizorii lor medicali pentru „oferirea de antibiotice” fără a prezenta opțiuni alternative de tratament și prevenire și pentru că nu le înțeleg experiența.

 

Materialul integral pe Romedic.ro