Legătura dintre durerea de spate și rinichi explicată de specialiștii de la Harvard

Jul 29, 2021 | Noutăţi

”Oamenii cred în mod obișnuit că durerile de spate provin din rinichi. Dar este mai probabil ca disconfortul dvs. să fie cauzat de spasm sau încordare musculară sau de o problemă legată de coloana vertebrală. Rinichii sunt localizați mai sus decât își dau seama majoritatea oamenilor. Așadar, durerile de spate, una dintre cele mai frecvente probleme care îi trimit pe oameni la medicii lor, sunt rareori cauzate de probleme renale. Când durerea este legată de o problemă cu rinichii, nu numai că durerea este mai mare în spate, dar și simptomele sunt diferite”, explică medicii de la Harvard Medical School.

Potrivit acestora, ”o piatră la rinichi provoacă valuri de durere intensă, mai degrabă decât durerea constantă a durerii lombare tipice. Și o persoană cu o infecție renală (pielonefrita) are aproape întotdeauna febră împreună cu dureri de flanc. Dacă durerea dvs. este localizată în zona rinichilor, așa cum se arată în ilustrație, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră”, adaugă experții, potrivit Harvard Medical School.

Rinichii filtrează circa 200 litri de sânge în fiecare zi și produc circa 2 litri de urină. Ce semne ne transmit că am putea avea probleme cu rinichii:

 

Materialul integral pe DCmedical.ro