Nou plan de măsuri pentru organizarea spitalelor și unităților de dializă pentru a face față noului val al pandemiei

Mar 26, 2021 | Noutăţi

Un nou plan de măsuri pentru organizarea spitalelor și unităților de dializă pentru a face mai bine față noului val al pandemiei de Covid-19 a fost elaborat de Ministerul Sănătății. Măsura vizează corelarea numărului de internări și a severității cazurilor internate cu capacitatea de investigare și de îngrijire a pacienților în noul val epidemic. 

Noul plan este cuprins într-un proiect de ordin elaborat de Ministerul Sănătății.

“Având în vedere necesitatea adaptării răspunsului unităților sanitare care asigură îngrijirea pacienților cu COVID-19 având diferite forme de boala, la contextul epidemiologic actual, caracterizat prin apariția unor noi tulpini mult mai contagioase și pentru asigurării asistenței medicale adecvate pacienților infectați cu virusul SARS-COV-2, se impune corelarea numărului de internări și a severității cazurilor internate cu capacitatea de investigare și de îngrijire a acestor pacienți”, arată autorii planului, în referatul de aprobare al proiectului de ordin.

Proiectul oferă posibilitatea spitalelor Covid-19 să ofere asistență medicală și pacienților fără infecție cu SARS-CoV-2, dacă reușesc să realizeze circuite separate.

 

 

Materialul integral pe www.360medical.ro