Medima Health, rețeaua națională de clinici specializate în imagistica medicală și radiologie prin scanare RMN/CT/PET-CT, deschide o nouă clinică în Otopeni, în parteneriat cu rețeaua europeană Amethyst Radiotherapy.

Centrul din Otopeni este dotat cu echipament medical de ultima generatie – RMN 3 Tesla General Electric, generatia 2021, care are aplicatii specializate pentru investigarea avansata a afectiunilor din sferele oncologica, cardiovasculara, urologica si neurologica. Investitia in cea de a 5-a clinica la nivel national este de 1,5 milioane de euro.

In primul trimestru al anului 2021, Medima Health a deschis alte 2 clinici la nivel local, in Calarasi si Alba Iulia, urmand sa se extinda cu noi centre de excelenta in imagistica medicala si radiologie in Sibiu si Targu Mures. Parteneriatul cu Amethyst se va extinde si la nivel national, in viitor.

Echipamentul RMN 3 Tesla reprezinta cea mai performanta aparatura de RMN din Romania, cu o tehnologie inovatoare ce restabileste standardele imagisticii medicale. Pacientii, in principal cei oncologici, vor beneficia de investigatii medicale de inalta precizie. Imaginile oferite permit medicilor oncologi diagnosticarea precoce a tumorilor , localizarea, stadializarea si, in baza acestor informatii, stabilirea celor mai eficiente metode de tratament de catre medicii curanti.

„Prin deschiderea unei clinici in parteneriat cu Amethyst Radiotherapy, dorim sa venim in sprijinul pacientilor oncologici si impreuna sa ajutam la o diagnosticare cat mai timpurie a eventualelor afectiuni. Misiunea Medima Health este preventia prin screening si analize periodice, atat pentru monitorizarea unei afectiuni, cat si pentru diagnosticare. Imagistica medicala este esentiala in stabilirea diagnosticului, iar tehnologia de ultima generatie prezenta in clinica din Otopeni permite diagnosticarea cu cea mai mare acuratete. Pandemia a limitat accesul pacientilor oncologici la investigatii medicale si acum, mai mult ca niciodata, e nevoie de sprijin, iar noi ne dorim sa oferim servicii performante de imagistica unui numar cat mai mare de pacienti”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Medical Medima Health.

Echipa medicala Medima Health Otopeni reuneste unii dintre cei mai buni specialisti radiologi, iar Directorul Medical este medicul radiolog reputat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Presedintele Societatii de Neuroradiologie si Radiologie Interventionala. Alaturi de experienta generala vasta in domeniu, medicii din cadrul Medima detin supraspecializari in arii diverse ale imagisticii medicale, de la imagistica oncologica, imagistica cardiovasculara, neuroimagistica, pana la imagistica musculoscheletala, imagistica sanului si a prostatei.

In 2020, in Romania au fost inregistrate 98.886 de cazuri noi de cancer. Statistica este una ingrijoratoare, deoarece multe dintre acestea sunt descoperite mult prea tarziu, data fiind si situatia din ultimul an. Imagistica medicala si tehnologia performanta, in special, ajuta la diagosticarea precoce si la stabilirea celui mai eficient plan de tratament. Ca urmare a parteneriatului cu Medima Health, pacientii oncologici care trec pragul clinicii Amethyst beneficiaza de o gama complexa de servicii medicale, incluzand diagnosticare imagistica, tratament si terapii suport, la cele mai inalte standarde. Speram astfel sa ajutam la scaderea numarului de cazuri de cancer diagnosticate tardiv si la recuperarea completa a cat mai multor pacienti”, a declarat Dr. Ciprian Casian, CEO Amethyst Radiotherapy Romania.

Tehnologia de top din cadrul centrelor Medima consta in echipamente RMN de 1.5 si 3 Tesla, CT si PET-CT de ultima generatie, toate fabricate in anii 2018/2021. Aceste echipamente permit o scanare de inalta performanta a oricarei regiuni anatomice a corpului, cu doze reduse de iradiere (in cazul CT), in vederea obtinerii unui diagnostic de precizie. Investigatiile au costuri accesibile, iar rezultatele sunt transmise pacientului in cel mai scurt timp posibil, chiar si in termen de 2 ore in cazul optarii pentru serviciul de ‘rezultate in regim de urgenta’.