Pacienții dializați ar putea beneficia de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Aug 17, 2021 | Dializă, Noutăţi

Pacienții care fac dializă în spital și sunt imunocompromiși vor avea prioritate să primească a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 , susțin cercetătorii englezi care și-au prezentat concluziile Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) din Marea Britanie, arătând dovezile că vaccinarea reprezintă modul cel mai bun de a proteja acest grup vulnerabil. De altfel, și CDC a anunțat în ședința publică de acum câteva zile că se va administra a treia doză de vaccin de tip mRNA numai persoanelor imunocompromise.

În cadrul unui studiu, condus de Institutul Francis Crick și Imperial College din Londra, cercetătorii au examinat probe de sânge de la 178 de pacienți care au primit tratament de hemodializă. Proiectul însă va raporta, în timp, datele de la peste 1.000 de pacienți cu hemodializă din Marea Britanie.

Cercetătorii au folosit teste robuste de neutralizare virală de mare capacitate (teste de laborator), dezvoltate la Institutul Francis Crick, pentru a testa capacitatea anticorpilor de a bloca intrarea virusului în celule, așa-numiți „anticorpi neutralizanți”, împotriva diferitelor variante ale SARS-CoV-2 , inclusiv Delta.

 

Materialul integral pe 360medical.ro