Peste 50 de cadre medicale au protestat faţă de intenţia de desfiinţare a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca

Jun 28, 2021 | Noutăţi, Transplant renal

Peste 50 de angajaţi ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca au protestat, luni, împotriva ministrului Sănătăţii şi a intenţiei de desfiinţare a instituţiei medicale şi de transformare a acesteia în secţie a Spitalului Judeţean.

Protestul a avut loc în curtea unităţii medicale şi a durat aproximativ o oră.

“Semnalele noastre din ultima perioadă arată acest lucru, că se doreşte transformarea ICUTR în secţie a Spitalului Judeţean. (…) Mesajul nostru de final este următorul, adresat domnului prim-ministru Florin Cîţu şi liderilor coaliţiei de guvernare. Şi avem următoarele întrebări către domniile lor. Prima întrebare: se doreşte desfiinţarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal. Dacă da, atunci să ne asumăm cu toţii acest act. Dacă nu, atunci sunt dispuşi să se aşeze la masa negocierii şi să găsim cea mai bună formulă pentru finanţarea acestui institut?”, a declarat fostul manager al ICUTR, Silviu Moga, care a demisionat din funcţie în urmă cu câteva zile.

Protestatarii s-au mai referit la “problemele grave cu care se confruntă institutul” şi la “totalul dezinteres al ministrului Sănătăţii de a asigura continuitatea activităţii Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca şi a riscului de desfiinţare a singurei instituţii medicale capabilă să asigure transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest a României”.

AGERPRES

 

Sursă foto: renaltransplant.ro