Studiu: Voclosporina îmbunătățește funcția renală la pacienții cu nefrită lupică

Aug 13, 2021 | Noutăţi, Sindromul nefritic

Administrarea Voclosporinei pacienților cu nefrită lupică a dus la reducerea semnificativă a proteinuriei, precum și la stabilizarea ratei filtrării glomerulare. Studiul sugerează că adăugarea Voclosporinei în îngrijirea standard a crescut semnificativ rata funcției renale și a redus proteinuria la pacienții cu nefrită lupică la un an de tratament.

”De zeci de ani, medicii și pacienții se confruntă cu lipsa unor opțiuni sigure și eficiente de tratament împotriva nefritei lupice. Voclosporina a fost aprobată de FDA pe baza datelor obținute în fazele 2 și 3 ale studiului. În comparație cu tratamentul standard de îngrijire, introducerea Voclosporinei prezintă rezultate mult mai bune. Cu toate acestea, până în prezent, eficacitatea și siguranța pe termen lung a medicamentelui nu au fost evaluate”, a declarat medicul Amit Sexena de la Universitatea Langone Health din New York.

Rata filtrării glomerulare a înregistrat mici scăderi în primele 4 săptămâni de tratament, după care ratele s-au stabilizat și au rămas așa pe parcursul celor doi ani ai studiului. Pacienții care au continuat tratamentul și după un an, nu au înregistrat niciun efect adevers.

”Studiul actual oferă cele mai importante date privind rezultatele obținute în urma administrării Voclosporinei pacienților cu nefrită lupică. Pacienții care au primit voclosporină în cadrul studiului, au prezentat: un nivel stabil al proteinelor urinare, nu au înregistrat modificări ale ratei de filtrare glomerulare și nu au avut reacții adverse. Datele sunt semnificative din acest punct de vedere și întăresc valoarea clinică, precum și siguranța adminsitrării voclosporinei timp de până la 2 ani”, susține medicul Amit Sexena.

 

Articol preluat și tradus de pe Healio.com