Boala cronică de rinichi

Studiul EMPA-KIDNEY a arătat un beneficiu semnificativ al JARDIANCE în reducerea progresiei bolii renale sau decesului cardiovascular cu 28% vs. Placebo la persoanele cu boală renală cronică

Datele din studiul clinic de fază III @Oxford_NDPH #ChronicKidneyDisease – a arătat un beneficiu semnificativ în reducerea progresiei bolii renale sau decesul de cauză cardiovasculară. Datele au fost prezentate în cadrul Congresului ASNKidney și publicate în The New England Journal of Medicine (NEJM).

Read More

Hipertensiunea arterială rezistentă la tratament – o afecțiune frecvent întâlnită la pacienții cu boală cronică de rinichi

Hipertensiunea rezistentă la tratament este prezentă într-o „proporție substanțială” la pacienții cu boală cronică de rinichi, au concluzionat cercetătorii într-o lucrare care examinează prevalența acesteia și care a fost publicată în Jurnalul Clinic al Societății Americane de Nefrologie.

Read More

Prof. Dr. Ina Kasco, Președinte SRN: Doar una din zece persoane cu boală cronică de rinichi are un diagnostic

”Boala cronică de rinichi este o problemă de sănătate publică, iar prevalența sa este mai mare în zonele defavorizate, unde accessul la diagnostic și tratament este mai redus. Este recomandat ca boala cronică de rinichi să fie subiect de screening, iar acest lucru s-a propus de foarte mult timp, dar încă nu avem pașii concreți pentru aplicare” a continuat prof. dr. Ina Kacso intervenția sa în cadrul conferinței organizate la Cluj.

Read More
Loading