Boală renală cronică

Dr. Daciana Toma: Este impardonabil ca în 2021 să avem pacienți cu BCR în stadii incipiente nediagnosticați

Boala cronică de rinichi (BCR) afectează circa 700 de milioane de oameni pe plan mondial.  CDC (Centers for Disease Control and Prevention) din Statele Unite estimează că 15% dintre adulți suferă de BCR. În opinia medicilor români această boală, deși reprezintă o problemă majoră de sănătate atât în lume, cât și în România, este subdiagnosticată.

Read More

Dr. Daciana Toma: În diabetul zaharat de tip 2, dincolo de controlul glicemiei, trebuie să avem grija complicațiilor cardiovasculare și renale!

1 din 2 persoane cu diabet zaharat tip 2 poate dezvolta insuficiență cardiacă, în timp ce 40% dintre ei pot dezvolta boală cronică de rinichi. Prevenția acestor boli este însă posibilă printr-un stil de viață sănătos, evaluări periodice ale rinichiilor și inimii, dar și o schemă de tratament care să  îi ofere pacientului protecție renală și cardiacă.

Read More

Actualități în boala cronică de rinichi – tema ultimei întâlniri a Comunității OSC-Nefrologie de la Cluj

Doi specialiști recunoscuți ai comunității de nefrologie din România, prof. dr. Ina Kacso și prof. dr. Adrian Covic, viitorul și actualul Președinte al Societății Române de Nefrologie, au fost invitații speciali ai dezbaterii profesionale organizate la Cluj Napoca, la începutul lunii august și dedicate Actualităților în boala cronică de rinichi.

Read More
Loading