Infecții urinare

Studiu: Infecțiile urinare complicate prezintă rate ridicate ale rezistenței la antibioticele utilizate în mod obișnuit

Un studiu realizat pe aproximativ 150.000 de pacienți, care s-au prezentat la unitatea de primire urgențe (UPU) cu infecții urinare complicate, a constatat că mulți dintre aceștia prezentau rezistență la antibioticele utilizate în mod obișnuit, conform rezultatelor publicate în Open Forum Infectious Disease.

Read More

Simptomele acute ale Infecțiilor de Tract Urinar, de 6 ori mai frecvente la femei față de bărbați, pot fi identificate și tratate de farmaciști

Joi, 16 iunie a avut loc Evenimentul Profesioniștilor Health Pharma. Peste 1000 de farmaciști au fost interesați de temele expuse în cadrul evenimentului online, printre care tema infecțiilor de tract urinar, unele dintre cele mai frecvente infecții bacteriene la nivel mondial, deseori întâlnite în sezonul estival, în sarcină și menopauză.

Read More

Femeile care suferă infecții urinare recurente sunt nemulțumite de opțiunile limitate de gestionare a stării dureroase

Mai mult de jumătate dintre femeile din SUA vor experimenta cel puțin o infecție a tractului urinar (ITU) în timpul vieții, în timp ce un sfert vor avea o infecție recurentă. În ciuda prevalenței crescute a recurențelor, femeile sunt temătoare și frustrate cu privire la opțiunile limitate de gestionare a infecțiilor tractului urinar, potrivit unor analize recente, conduse de cercetători de la Centrul Medical Cedars-Sinai.

Read More

Cistita emfizematoasă, o formă foarte rară de infecție complicată a tractului urinar

Cistita emfizematoasă (CE) este un tip rar de infecție a tractului urinar (ITU). Aceasta provoacă acumulare de gaz în și în jurul peretelui vezicii urinare; de obicei medicii tratează cistita emfizematoasă cu antibiotice. Deși cercetătorii nu înțeleg pe deplin cum se produce această acumulare de gaze, ei știu că anumite bacterii sunt responsabile pentru apariția acestei infecții.

Read More
Loading