Infecții urinare

Femeile care suferă infecții urinare recurente sunt nemulțumite de opțiunile limitate de gestionare a stării dureroase

Mai mult de jumătate dintre femeile din SUA vor experimenta cel puțin o infecție a tractului urinar (ITU) în timpul vieții, în timp ce un sfert vor avea o infecție recurentă. În ciuda prevalenței crescute a recurențelor, femeile sunt temătoare și frustrate cu privire la opțiunile limitate de gestionare a infecțiilor tractului urinar, potrivit unor analize recente, conduse de cercetători de la Centrul Medical Cedars-Sinai.

Read More

Cistita emfizematoasă, o formă foarte rară de infecție complicată a tractului urinar

Cistita emfizematoasă (CE) este un tip rar de infecție a tractului urinar (ITU). Aceasta provoacă acumulare de gaz în și în jurul peretelui vezicii urinare; de obicei medicii tratează cistita emfizematoasă cu antibiotice. Deși cercetătorii nu înțeleg pe deplin cum se produce această acumulare de gaze, ei știu că anumite bacterii sunt responsabile pentru apariția acestei infecții.

Read More

Descoperiri recente ar putea îmbunătății tratamentul și prognosticul pacienților cu infecții urinare

Două noi studii, în cadrul cărora au fost dezvoltate modele complementare ale vezicii urinare pentru a afla informații suplimentare cu privire la modul în care bacteriile invadează vezica urinară, evită sistemul imunitar și rezistă antibioticelor, ar putea ajuta la dezvoltarea unor strategii optime de tratament pentru infecțiile tractului urinar, care ar putea avea un impact enorm asupra sănătății umane.

Read More

Totul despre infecțiile urinare

”Cauzele infecțiilor urinare pot fi multiple. Infecțiile cele mai banale sunt cele la nivelul vezicii urinare, așa-numitele cistite. Și aici principala cauză este consumul inadecvat de lichide, mai este și expunerea la frig și umezeală care favorizează apariția infecțiilor, dar nu e doar asta”, afirmă medicul Gheorghe Niță, apreciat urolog din România.

Read More
Loading