Litiază renală

Eliminarea fragmentelor mici de calculi renali poate fi realizată cu ajutorul unui nou hidrogel

O parte dintre calculii renali pot fi tratați cu medicamente,  iar cei de dimensiuni mari sunt adesea distruși cu ajutorul laserului. Cercetătorii afirmă că au conceput un nou hidrogel, care este capabil să îndepărteze chiar și cele mai mici fragmentele rezultate în urma intervenției, evitând apariția eventualelor probleme.

Read More

Premieră la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou ” Suceava: Nefrolitotomie percutanată într-un singur timp operator

Săptămâna trecută s-a efectuat în premiera la Spitalul Judeţean Suceava o nefrolitotomie percutanată într-un singur timp operator la o pacienta de 39 de ani care prezenta colici renale repetitive şi hematurie intermitentă, provocate de un calcul renal (bazinetal ) de 2,1 cm, pacienta externându-se după 5 zile cu stare generală bună, vindecată.

Read More

Ce este ESWL și cum tratăm calculii renali

Litotriția extracorporeală sau ESWL este o procedură non-invazivă, se face cu un aparat atașat la nivelul lombei în funcție de localizarea pietrei. Când vorbim de o piatră localizată pe ureter, dar fară o obstrucție necorectată, fără fenomene septice infecțioase, putem proceda la acest timp de tratament non-invaziv.

Read More

Schimbările climatice vor influența incidența cazurilor diagnosticate de pietre la rinichi

Creșterea temperaturilor, determinată de schimbările climatice, va duce la o creștere a cazurilor de calculi renali (pietre la rinichi) în următoarele șapte decenii, chiar dacă sunt luate măsuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul de Copii din Philadelphia.

Read More
Loading