Infografic

INFOGRAFIC: Rolul vital al sănătății rinichilor

Boala cronică de rinichi este o boală ”silențioasă”, foarte greu de înțeles. Din această cauză este importantă conștientizarea asupra rolului vital al sănătății rinichilor, astfel încât pacientul să poată acționa. Creșterea nivelului de conștientizare poate fi realizată de către cadrele medicale prin comunicarea și educarea pacienților cu afecțiuni renale.

Read More

Insuficiența renală acută (IRA)

Insuficiența renală acută (IRA) este o suferință gravă, caracterizată prin suprimarea bruscă a funcțiilor renale (excretoare, metabolice, umorale), exprimată clinic prin hiperazotemie, oligurie sau anurie, cu evoluție către comă uremică.

Read More

Glomerulonefrita

Glomerulonefrita este o afecțiune a sistemului renal care apare ca urmare a inflamației glomerulilor renali, unitățile renale care se ocupă de filtrarea sângelui. Dacă inflamația renală nu este tratată, poate cauza blocarea funcției renale.

Read More

Colica renală

Colica renală este un sindrom dureros acut, paroxistic, însoţit de agitaţie şi iradieri uretero-vezico-genitale, provocat de un spasm al căilor urinare excretoare superioare.

Read More
Loading