Prevenţie

Dr. Mihai Creţeanu, medic primar radiolog, : În România anului 2021, ajung să nască pentru prima dată la spital femei la al șaptelea copil

Prevenția este importantă, dar este, de multe ori, ignorată în România, țara în care, în 2021, ajung femei care, la al șaptelea copil născut, vin să nască pentru prima dată la spital. Acesta este exemplu dat de Dr. Mihai Creţeanu, medic primar, Compartiment Radiologie Intervențională , Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan Cel Nou”, Suceava, într-un interviu pentru MedicalManager.ro, pentru a ilustra nivelul de instruire și preocupare pentru sănătate, din țara noastră.

Read More

Prof. Univ. Dr. Mihai Gafencu, Univ. de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, Timişoara: Diagnosticul bolilor renale rare la copii este extrem de dificil și costisitor

Procesul de diagnosticare a bolilor renale rare la copii este extrem de dificil și costisitor, tocmai de accea, în România, nici nu se cunoaște, în prezent, incidența reală, se pot face doar predicții aproximative despre aceasta, folosind ratele studiate în alte locuri sau incidențele din populația generală.

Read More

Bolile renale și COVID-19

Persoanele cu boli renale, sau transplant renal au un risc crescut de a face complicații din cauza COVID-19. Deși eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19 este foarte mare, studiile au arătat că persoanele care iau medicamente imunosupresoare nu se bucură de același grad de protecție oferit de vaccin ca persoanele care nu iau acest tratament.

Read More
Loading