Specialităţi

Abordarea interdisciplinară esențială în boala cronică de rinichi și la pacientul dializat

Conferința NefroCarDia, organizată la Timișoara în perioada 8 – 10 decembrie 2022, a fost momentul potrivit pentru a reuni specialități medicale diverse, nefrologi, cardiologi, diabetologi, medici de medicină internă și medici de familie, cu scopul de a discuta despre cum ar trebui să colaboreze pentru a trata nu bolile în sine, ci pacientul pus în centrul oricărei intervenții medicale.

Read More

Prof. Univ. Dr. Mihaela Bălgrădean: Sindromul hemolitic uremic tipic este o boală sistemică rară, specifică unei anumite perioade de vârstă

”Sindromul hemolitic uremic tipic, patologie întâlnită începând cu sugarii de vârstă mică, 4-5 luni, până la vârsta preșcolară și școlară, 5-6 ani, este specific unei anumite perioade de vârstă”, declară Prof. dr. Mihaela Bălgrădean, în deschiderea interviului acordat portalului Nefrologia.ro.

Read More

Prof. Univ. Dr. Mihaela Bălgrădean: În patologia renală pediatrică, anumite afecțiuni pot deveni extrem de grave, dacă malformațile renale nu sunt evaluate și diagnosticate imediat după naștere

”Afecțiunile renale pot deveni extrem de grave dacă anumite malformații renale severe, unele dintre acestea diagnosticate intrauterin, nu sunt evaluate (diagnosticate) imediat după naștere, în perioada postnatală”, declară Prof. Univ. Dr. Mihaela Bălgrădean.

Read More

Adela Cojan: Programele naţionale de sănătate curative sunt într-o etapă de modernizare

”Bolile oncologice, bolile cardiovasculare, insuficienţa renală cronică – Programul naţional de dializă şi diabetul zaharat se află pe primele locuri ca şi nivel de finanţare, însă orientarea tot mai mare şi accentuată începând cu acest an a CNAS a fost pentru şi este şi va rămâne în continuare pentru componenta preventivă, fiindcă din calculele efectuate de noi a reieşit clar că investiţia pe partea preventivă, în medicina preventivă, ne poate reduce şi eficientiza cheltuielile”, a afirmat Cojan.

Read More
Loading