Dializă

Abordarea interdisciplinară esențială în boala cronică de rinichi și la pacientul dializat

Conferința NefroCarDia, organizată la Timișoara în perioada 8 – 10 decembrie 2022, a fost momentul potrivit pentru a reuni specialități medicale diverse, nefrologi, cardiologi, diabetologi, medici de medicină internă și medici de familie, cu scopul de a discuta despre cum ar trebui să colaboreze pentru a trata nu bolile în sine, ci pacientul pus în centrul oricărei intervenții medicale.

Read More

Adela Cojan: Programele naţionale de sănătate curative sunt într-o etapă de modernizare

”Bolile oncologice, bolile cardiovasculare, insuficienţa renală cronică – Programul naţional de dializă şi diabetul zaharat se află pe primele locuri ca şi nivel de finanţare, însă orientarea tot mai mare şi accentuată începând cu acest an a CNAS a fost pentru şi este şi va rămâne în continuare pentru componenta preventivă, fiindcă din calculele efectuate de noi a reieşit clar că investiţia pe partea preventivă, în medicina preventivă, ne poate reduce şi eficientiza cheltuielile”, a afirmat Cojan.

Read More

Dr. Andreea Apostol, medic nefrolog la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria: Alegerea metodei de tratament substitutiv renal trebuie aplicată individualizat

În cadrul unui interviu acordat platformei Nefrologia.ro, medicul nefrolog Andreea Apostol a vorbit despre traseul corect pe care trebuie să îl parcurgă pacientul diagnosticat cu insuficiență renală cronică în stadiu terminal, precum și despre dificultățile întâmpinate în cadrul procesului de monitorizare a pacienților cu afecțiuni renale.

Read More

Asociația ”Dăruiește Viață” aduce, în premieră, la Spitalul Marie Curie două aparate de hemodializă unice în România

Dăruiește Viață aduce încă o premieră în sistemul medical din România: achiziționează, cu sprijinul donatorilor și sponsorilor, două aparate performante de hemodializă pentru copii, pentru Centrul de Hemodializă Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie din București.

Read More
Loading