Radiologie

România are cea mai scăzută disponibilitate în spitale a aparatelor de tomografie computerizată

Cea mai scăzută disponibilitate în spitalele din Uniunea Europeană a aparatelor de tomografie computerizată (CT) în raport cu numărul locuitorilor s-a înregistrat în 2019 în România (0,9 scanere CT la 100.000 de locuitori), urmată de Franţa (1,1 aparate la 100.000 de locuitori), Olanda, Polonia și Slovacia (toate 1,4), arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Read More

Proiect în premieră în România: Sistem pentru transferul instantaneu al investigațiilor radiologice ale pacienților

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara, asist. univ. dr. Raul Pătrașcu, a anunțat că s-a primit acordul de principiu din partea Consiliului Județean Timiș pentru finanțarea proiectului unui sistem fizic și digital care va permite transferul instantaneu și securizat al investigațiilor radiologice

Read More

Urografia rinichilor ureterelor și vezicii urinare

Radiografia organelor implicate în tranzitul urinar (rinichi, uretere, vezică urinară) se face cu scopul de a evalua cavitatea abdominală în căutarea cauzelor care provoacă durere abdominală, sau pentru evaluarea organelor și structurilor sistemului urinar și gastrointestinal.

Read More
Loading